close-up boeken gedecoreerd in kraftpapier

Decoreren met boeken: ik geef je 3 simpele tips!

decoreren met boeken display

Mocht je net als ik een echte Boekenverzamelaar zijn, dan kan de volgende blogpost je op ideeën brengen om te decoreren met boeken, zodat je er wat meer mee kan doen dan ze alleen maar mooi (wat ze zeker al zijn!) op de planken te laten staan.
Ik heb veel boeken en ik bewaar ze ook allemaal want mijn droom is om ooit een echte Bibliotheekkamer te kunnen maken :o) En dan heb je veel boeken nodig! Maar wat doe je er in de tussentijd mee? Vooral wanneer ze niet allemaal meer in je huidige boekenkast passen?

Boeken, boeken, overal boeken? YES PLEASE!

Ik hou van boeken! De echte papieren variant, al dan niet met een harde kaft. En wegdoen dat kan en wil ik dus niet. De boeken waar ik op dit moment het meest van geniet, net heb gelezen of nog moet gaan lezen die staan mooi te zijn in mijn boekenkast. Zo een met een trap ervoor *LOVE*.

Andere, oudere boeken of boeken waar ik niet zoveel mee heb, staan op zolder netjes weggeborgen tot ook zij tot mijn droom-bibliotheek gaan behoren. Maar voor nu kunnen ze nog dienst doen als decoratiemateriaal!

Waarom decoreren met je boeken?

  • Voor hun vorm en uitstraling.
  • Ze geven persoonlijkheid (jouw persoonlijkheid) aan je interieur.
  • Boeken zijn ideaal om mee te stapelen!
  • Door hun formaat zijn ze makkelijk te verplaatsen.
boeken toren met leeshoek

3 Tips om te decoreren met je boeken:

Verander de kaft of geef oude, vergane boeken een nieuwe kaft.
Deze kaft kan helemaal naar je eigen interieur aangepast worden! Sommige boeken hebben gewoon een lelijke kaft, die kun je dan met een nieuwe kaft verbeteren. Staat hij ook meteen mooier in je droom-bibliotheek :o)

decoreren met boeken in kraftpapier en wit

Verwijder de omslag!
Onder de omslag van een boek zit een prachtige, vaak neutrale harde kaft. Als deze al in een aansprekende kleur is, dan kun je meteen met je ‘nieuwe’ kaft je interieur stylen; anders kun je ervoor kiezen om er een kleurtje op te verven. Dat beschadigd je boek niet!

Zet je mooiste of inspirerende series in het zonnetje.
Vooral series hebben vaak die mooie, bij elkaar passende omslagen! Zo met zijn drietjes of meer staan ze te stralen als ze hun eigen podium krijgen. Mijn serie van Garth Nix, het oude Koninkrijk, staan met zijn vieren als statement in mijn slaapkamer.

decoreren met boeken en kaarsen

Koester ze, lees ze en gebruik ze!

Boeken mogen gebruikt worden, ik vind dat ze daar zeker ook voor zijn! Wel ben ik altijd heel voorzichtig met mijn boeken: ik maak ze niet kapot en ik leg ze ook niet zomaar ergens neer. Ik koester ze maar ik gebruik ze ook in mijn interieur. Het is eigenlijk heel fijn om je dierbare boeken om onverwachte plekken in je huis tegen te komen! Soms herinner je je dan pas weer dat je een bepaald boek hebt :o)

close-up boeken gedecoreerd in kraftpapier

Voor nog meer inspiratie:

Ik heb op Pinterest een heel bord gewijd aan het decoreren van en met boeken! Neem er gerust eens een kijkje. Wie weet kom je op nog meer leuke ideeën om te doen met je boeken!

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *