to do lijstjes in rustgevend zwart, groen en naturel

3 to do lijstjes om zelf te maken met papier uit eigen voorraad

Wanneer je de deur niet uit kunt om spullen kant en klaar te kopen, dan moeten we teruggrijpen op onze eigen creativiteit en handvaardigheid! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om spullen die je ‘nodig’ hebt online te bestellen. Doe ik ook redelijk vaak. Maar het nadeel daarvan is dat je moet wachten. Wachten op het versturen van de bestelling en wachten op het leveren van de bestelling. En laat wachten nu niet bepaald mijn sterkste kant zijn…daarom laat ik drie to do lijstjes zien om zelf te maken! En waarschijnlijk heb je alles gewoon in de kast liggen.

Wat heb je nodig om zelf je to do lijstjes te maken? Simpel:

Je hebt wat papier nodig. En pennen. Eventueel in allerlei kleuren, iets wat het heel goed doet voor beelddenkers en mensen die gewoon van veel kleurtjes houden! Ik heb drie blokken papier gebruikt voor deze lijstjes: met A4 ruitjes, met A4 lijntjes en met A5 lijntjes.

papier uit eigen voorraad om to do lijstjes van te maken

Let the fun begin!

En dan kun je los: knip, scheur of snij (whatever floats your boat*) het papier in het gewenste formaat. Het enige waar je om ‘moet’ denken is dat de lijntjes horizontaal blijven lopen; dat schrijft toch het makkelijkst!
Niet te moeilijk doen met alles willen opmeten; het is juist de bedoeling om lekker uit de losse pols je takenlijstjes te maken. Over het algemeen gooi je ze weg zodra je er klaar mee bent, immers.
Om mijn geest rustig te houden, probeer ik ongeveer gelijke afmetingen te knippen. Ik wil graag rust krijgen van mijn papiertje met uit te voeren taken, dat is voor mij de hele bedoeling: rust en overzicht :o)

Kleurrijke to do lijstjes om blij van te worden

Natuurlijk kun je helemaal los gaan door alle kleuren van de regenboog te gebruiken en als dat is waar jij je plezier uithaalt, dan moet je dat ab-so-luut doen! Het is tenslotte jouw to do lijstje.

Ik heb er een gemaakt in de kleuren van de Gerbera’s die voor me op tafel stonden en ik word er erg blij van! Kom maar op met die taken, I CAN DO IT!

vrolijke takenlijstjes in oranje en roze

To do lijstjes voor rust & overzicht

Wanneer ik mezelf meer focus wil geven, dan kies ik voor twee kleuren in mijn to do lijstjes. In dit geval groen en zwart. Dat zijn ‘mijn’ kleuren op het moment. Groen geeft mij echt heel veel rust, vooral in combinatie met natureltinten en wit en zwart.

Deze lijstjes kan ik met een gerust hart open en bloot op tafel laten liggen; ik word er rustig van. Leuk detail: ze passen extreem goed in mijn interieur haha! Vallen ze ook niet zo op als ‘vervelende’ klusjes die ik nog moet doen!

to do lijstjes in rustgevend zwart, groen en naturel

Te doen op een dag, in een week of in een maand?

Niet alle taken van je to do lijstjes hoeven dagelijks of zelfs wekelijks te gebeuren. Daarom is een lange lijst, A4 lengte, een handig hulpmiddel. Je kunt hem gewoon naast je dagelijkse to do lijstjes gebruiken; deze geeft je alleen een overzicht voor taken door de maand heen. Hoeven die niet meer op je dagelijkse of wekelijkse lijstje van taken, dat scheelt weer in je aantal to do’s!

Ook hier heb ik de kleuren rustig gehouden. Aangezien ik deze voor een hele maand gebruik, wil ik er redelijk zeker van zijn dat ik niet op een bepaalde of heftige kleur uitgekeken raak, dus ook hier mijn zwart en groen combinatie.

lange lijstjes om de maanden in taken te verdelen

Doe wat jij leuk, handig of opvrolijkend vindt!

Ik heb periodes waarin ik het liefst ALLE kleuren op mijn takenlijstjes zien; andere periodes zoals nu, liefst zo weinig mogelijk. Het ligt aan je persoonlijkheid en je omstandigheden, dus doe wat voor jou goed voelt en waar je mee kunt werken.

Want uiteindelijk gooien we de (meeste) to do lijstjes weg wanneer ze volbracht zijn, als een queeste die we overwonnen hebben…alleen bewaren we niets, enkel het geweldige gevoel van volbrenging ;o)

Mijn enige, meest belangrijke onderdeel van mijn lijstjes is dit:

Er moeten afvinkboxen achter de taken staan!

Afvinken is het fijnste, beste en opwekkendste moment van je taken afronden. Het is het daadwerkelijk wegstrepen van een taak die je te doen had, iets wat je moest doen en ook echt hebt afgemaakt!

CHAPEAU VOOR JOU!

Een vinkje is een feestje; vier het feestje!

*Whatever floats your boat: waar jij maar blij van wordt!*

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *