schatkist klaar voor voorjaarsschatten

DIY: een kleine schatkist voor de grootste schatten

mooi samenzijn van voorjaarsplantjes en schatkist

De kleinste schatkist kan de grootste schatten bewaren.

Doosjes, in allerlei soorten en maten, heb ik te over! Eigenlijk kan ik geen doosje in de winkel laten liggen, mits het een is die ik zelf nog helemaal naar mijn eigen zin kan veranderen. Vooral de houten doosjes van Xenos zijn ideaal: goedkoop en kaal :o), wat wil een Crafter nog meer?! Als ik zo’n doosje zie, dan kan ik niet anders dan allerlei toepassingen ervoor bedenken.

Tea, my dear?

Dit doosje was een simpel theedoosje: hout met twee vakjes en onbeschilderd. Het lag ook al heel lang op mijn kast, te wachten op mijn Inspiratie. En die Inspiratie kwam eindelijk! Naar aanleiding van mijn voorraaddoos voor de winter, gevuld met kaarsjes en lucifers wilde ik ook een voorraaddoosje van het een of ander maken voor het voorjaar.

schatkist voor voorjaarsschatten

Het is voorjaar, oh dartele bloemetjes in teer wit!

Dit voorjaar zijn mijn decoratiekleuren wit, hout (of naturel) en zacht groen. En daar probeer ik (voor het allereerst in mijn leven!) heel goed rekening mee te houden! Dat lukt me tot nu toe aardig :o).
Het doosje werd wit geschilderd, een witte bloem op een grasveld werd gemaakt van stofjes uit mijn voorraad en het witte pompomlint maakt de mini bloemenweide af.

witte viool van stof

Kleine schatkist, wat houd jij voor mij veilig?

 Voor ik kan creëren, moet ik eerst weten wat het doel is van mijn creatie. Zo werkt mijn hoofd, zo werkt mijn Inspiratie. Als ik niet weet wat iets moet gaan doen voor mij, dan krijg ik het niet uit mijn vingers!

“Dus, kleine schatkist, wat ga jij voor mij veilig houden? “Dat was de vraag die ik het doosje stelde. “De kleinste schatten van dit voorjaar die jou geluk gaan brengen”, zei het doosje, dat nu een schatkist-in-wording was.

De juwelen in mijn schatkist zijn kostbaar voor mij

Kleine schatten van het voorjaar…ineens wist ik het! Kleine tekeningen van bloemetjes en plantjes die ik zag ontstaan, kleine zaadjes die ik nog moet planten, kaarsjes met de geur van het voorjaar. Dat zijn de schatten die in deze schatkist gehouden gaan worden! Deze schatten gaan mij gelukkig maken, in al hun eenvoud.

Wanneer ik mijn schatkist open, om er iets in te doen of om van haar inhoud te genieten, dan weet ik nu al dat geluk mijn hart zal verwarmen…het zijn de kleine dingen in het leven die ons het gelukkigst maken!

Wat zou jij in een schatkist veilig willen bewaren?

schatkist details van de inhoud
Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *