Een voorraaddoos met winterse artikelen vol gezelligheid!

Gezelligheid: hoe doe je dat in januari?

Zo gezellig als december altijd is, zo leeg en somber kan januari zijn. Het huis is weer opgeruimd, alle versieringen zijn weer afgestoft en opgeborgen. Alle plekken in huis die ik leeg had gemaakt voor die decemberversieringen kijken me nu wat verloren en bloot aan. Dat heerlijke gevoel van gezelligheid vasthouden is dan moeilijk…

Een heerlijk boek ter inspiratie helpt!

Vorig jaar kocht ik het boek ‘Scandi Christmas’ van Christiane Myers…en ik HOU van dat boek! Wat een bron van inspiratie en gezelligheid. Allerlei kleine projecten, waarbij het proces van spulletjes hergebruiken en creëren om het plezier van het creëren centraal staat. Een aanrader! In dit boek staat onder andere het idee om simpele luciferdoosjes om te toveren naar een uniek gebruiksvoorwerp, dat niet kan misstaan in je decoratie. Ik heb er een aantal gemaakt voor de kerstdagen en ik vond ze zo leuk geworden, dat ik ze een geweldige manier vond om een stukje decemberplezier mee te nemen naar januari, naar de winter.

gezelligheid in januari en februari met een winterse voorraaddoos

Inspiratie brengt inspiratie

Het maken van deze unieke luciferdoosjes is bijna verslavend te noemen! Ze zijn snel, simpel en compleet naar je eigen smaak te versieren, wat een heerlijke manier is om je creativiteit te ervaren.
Maar…het luciferdoosje was een beetje alleen.
Na enig rommelen in mijn ‘rommel’ (zeg ik met alle liefde, want ik hou van mijn rommel haha!) vond ik een drietal kale opbergdoosjes. Gekocht in december om decoratiecadeautjes van te maken. Die zijn er niet van gekomen. Maar nu kon ik er wel een van gebruiken!

gezelligheid met een geborduurde quote op een voorraaddoos

Voor elk seizoen een eigen combinatie

Wat zo leuk is aan een snelle, simpele en zelf te maken decoratie is dat je er zoveel van kunt maken als je zelf wilt (of nodig hebt). Deze voorraaddoos en luciferdoos heb ik echt voor het winterseizoen gemaakt: blauw met off white en rood en een kleine geborduurde tekst op een stukje overgebleven stof. Alles wat ik al in mijn voorraad aan spulletjes had liggen!
Het heeft de inspiratie aangewakkerd om nog een paar van deze combinaties te maken: voor de lente, voor de zomer, voor de herfst en alle andere redenen die ik vast nog wel kan bedenken!
Het fijnste hieraan is, dat het een blijvende decoratie is: wanneer je verandert van seizoen decoratie dan kun je ze opbergen voor het volgende seizoen. Daar hou ik van!

Een voorraaddoos met winterse artikelen vol gezelligheid!

Zoveel mogelijkheden!

Er zijn zoveel leuke mogelijkheden voor deze voorraaddozen! Ik heb er extra waxinelichtjes (geurende) in gedaan en een bundeltje extra lucifers. Zo staan ze naast mijn rendieren in de vensterbank, klaar voor gebruik.
Je kunt er ook kleine aandenkens in bewaren, of foto’s. Een voorraaddoos met mooie stationery en een klein potlood is ook een mogelijkheid, die ik zeer leuk vind…en waarschijnlijk ook zeer binnenkort ga maken :o).
En je kunt er ook een cadeauverpakking van maken: een klein, attent cadeautje erin en de doos toepasselijk voor de ontvanger versieren, dan geef je een prachtig en uniek cadeau!

Gezelligheid kent geen prijs

Met kleine, overgebleven materialen kun je dus heel simpel een unieke decoratie voor je huis maken. Deze combinatie heeft mij geen geld gekost, omdat ik alles al had. Dat is heerlijk: in je eigen spulletjes neuzen en (her)gebruiken wat je al hebt. Recyclen :o)
Een lelijk luciferdoosje wordt een item wat je graag ziet en laat zien, en een kaal goedkoop doosje wordt een schatkist van allerlei belangrijke zaken: fantastisch!
En wat is er nu mooier dan jaar op jaar een zelfgemaakte decoratie tevoorschijn te halen, de herinneringen die erbij horen op te halen en te koesteren?

Gezelligheid met rendieren en kaarsjes.

Mijn inspiratiebron:

Scandi Christmas van Christiane Myers. Mocht je hem ook willen hebben, dan is dit een link naar bol.com! (Geen affiliate link!)
Het is een echte aanrader voor iedereen die houdt van gezelligheid en zelf maken :o)

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *