kerstornament schaapje

Het Grote Genieten voor Kerst 2018 is begonnen!

Welkom

Voor mij is de voorbereiding, het Grote Genieten voor Kerst 2018 al begonnen!Eigenlijk al een hele tijd…zeg maar gerust: het hele jaar al :o).Dit jaar heb ik besloten (en ben ik ook gestart met) het maken van kleine geborduurde Kerstornamentjes. Zie hier de eerste die helemaal klaar is!

Kerstornament
Een kerst-schaapje!

De start van een handmade collectie!

Ik heb al een hele BOM binnen van Little House Needleworks (deze komen in een andere post!) binnen en zijn ook al deels gemaakt: de ‘Farmhouse Christmas’ serie.
Dit ornament is een kleintje, die in de speciale editie van ‘Just crossstitch’ magazine staat: de Christmas Ornaments 2018 issue. Ik ben zo blij met dit magazine! Er zitten al allemaal bladwijzers ingeplakt bij de ornamenten die ik eerst wil maken :o).

Just Crossstitch magazine
Christmas Ornaments issue 2018

Voor dit ornamentje heb ik een allegaartje aan ‘bits and bobs’ bij elkaar gepakt. Dat kan prima, want ze zijn echt heerlijk klein en dus snel om te maken! Ik heb globaal de gebruikte kleuren bekeken en daar mijn restjes keuze op aangepast. Het hoeft niet perfect. Liever niet! Ik hou wel van die versleten, niet helemaal nette uitstraling :o).
Make do with what you have! Right?!
Nu ben ik al nooit echt een type geweest om restjes of scraps van het een of ander weg te gooien (alles is vast nog wel ergens voor te gebruiken, toch?) en zo ook met losse strengetjes DMC, overgebleven langere garens, kleine stukjes borduurstof…alles. En dat komt heel mooi van pas met deze kleine werkjes!

kerstornament schaapje
close-up van het kerstschaapje!

Works In Progress:

  • Santa’s Village: Santa’s Sleighworks van Country Cottage Needleworks
  • Farmhouse Christmas van Little House Needleworks
  • Halloween Sampler uit Crossstitchers Magazine
  • The Adams Family van Plum Street Samplers
  • Spirits and Spells van With thy needle and thread

Finished Projects

  • Spooky String van LizzieKate
  • Kerstornament 1 uit Christmas Ornaments 2018

Zo, even wat lijstjes met WIPs en Finishes vanaf nu erbij. Dat maakt het lekker overzichtelijk voor mezelf! En het is leuk om te zien wat de WIP-lijst af kan naar de Finished-lijst :o).

Fijne dag! Judith

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *