herfst koffie kleuren hygge

Mijn favoriete seizoen herfst: waarom ik van herfst houd!

herfst koffie kleuren hygge

Herfst is by far mijn favoriete seizoen!
Elk seizoen heeft zijn eigen pracht en geniet-momenten, net als zijn eigen voor- en nadelen. Zo vind ik het in de lente zo mooi wanneer die frisgroene knopjes aan de bomen en boven de aarde verschijnen een miraculeus moment. Ik ben dan echt in verwondering van de kracht en schoonheid van de natuur. Het betekent echter ook dat mijn favoriete seizoenen echt achter de rug zijn…
De zomer met haar warme, zwoele dagen is ook genieten. Net als alle bloemen, bijen en andere diertjes die dan op hun best zijn: wonderbaarlijk! Maar die hitte…dat vind ik soms best zwaar.
En dan, ja dan: dan komt de Herfst!

Herfst, je bent me zo dierbaar!

herfst mums pompoenen kleuren

Die kleuren, zo warm en verzadigd; prachtig! Ik houd van die tinten, felle kleuren zijn echt niet aan mij besteed. Mijn favoriete kleuren zijn de warme rode, oranje en gele tinten en de donkere groenen en bruinen.
Wanneer in de nazomer de zon in de ochtend laag door onze platanen schijnt en het warme licht gefilterd wordt door de enorme bladeren, dan voel ik mijn ziel warm worden en mijn hart versnellen: ja, dit is echt mijn seizoen!

Herfstsfeer, in en om het huis.

buiten herfst pompoenen sfeer

Dit jaar heb ik een oude steigerplank provisorisch op wat stenen geplaatst, want ik wilde een soort tafel onder het keukenraam om in te richten. Ik vind het super gelukt! Nu is het zoeken naar een geschikte, meer permanente en stevige optie om hier te plaatsen.

etagére pompoen herfst lichtjes sfeer

Binnenshuis ga ik altijd los! Elk jaar koop, maak en vind ik meer spulletjes die ons huis in herfstsfeer brengen. Vooral het zelf maken, vind ik het leukst. Het lijstje in de etagére is een simpel houten lijstje met een sticker van een papiercollectie erin. Simpel en effectief, en nog snel te maken ook!

Herfst borduren handwerken

Zelf maken kan op zoveel verschillende manieren. Ik borduur graag en gelukkig kun je nu zoveel makkelijker via webwinkels leuke, vooral Amerikaanse patronen kopen. Enige nadeel (als ik er dan één mag noemen haha) is dat de keuze zo moeilijk is! Je wordt er zo hebberig van, al die prachtige patronen en de afwerkingen die zoveel meer kunnen zijn dan een simpel lijstje.
Een grote inspiratie voor mij is Priscilla Blain geweest, ook al heb ik een dergelijke manier van afwerken al vaker gedaan en gezien, toch is het een hele grote inspiratie om die landelijke, niet al te perfecte afwerking te zien! Ik ben fan :o)

Meer favoriete herfst genieterijen

tijdschriften herfst

Favoriete tijdschriften leven de rest van hun leven bij mij! Ik kan er geen afstand van doen haha. Zo heb ik vele bladen van mijn favoriete seizoen herfst en mijn favoriete tijd van het jaar Kerst.
Jaren ben ik abonnee geweest van de Ariadne (At Home) maar nu koop ik enkel nog de uitgaven die ik graag hebben wil, zoals de herfst en kerstedities, van de Ariadne at home en Brocante en Daphne’s Diary.
Tegenwoordig kun je ook zoveel inspiratie opdoen via Instagram en Pinterest, waar ik deze bladen ook allemaal volg! Toch gaat er niets boven het papier en het kunnen bladeren door al die pagina’s met prachtige, inspirerende plaatjes en verhalen. Dat is ook een Herfst Genieterij :o)

herfst borduren pompoen kleuren

Ter inspiratie:

Webwinkels waar ik mijn borduurspullen koop:
Atelier Soed Idee (dit is mijn favoriete webwinkel voor al mijn borduurspullen!)
‘t Gaerenhuys (hier hebben ze ook nog Lizzie Kate patronen, joepie!)

Veel Herfst Genieterijen!

2 gedachten over “Mijn favoriete seizoen herfst: waarom ik van herfst houd!

    1. Hoi Hilde,
      Dank je wel!
      Ik kan mijn geluk nooit op als de zomer haar laatste warme dagen heeft gegeven en de zon zo prachtig laag door mijn bomen schijnt :o) En dan al die heerlijke herfsttijdschriften: Genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *