Verzameling mini kransjes in een kerstboompje.

Mini kransjes maken: een leuke verslaving!

Er was eens een rolletje kerstlint. Dat lint werd vol liefde gebruikt, voor van alles en nog wat…tot het op was! Al het lint was verwerkt in unieke kerstdecoraties, waar nog jaren van plezier en herinneringen mee gemaakt zullen worden. Einde van het verhaal?
NEE! Dit verhaal heeft een spin-off: recycle de restjes, mini kransjes maken. Een heel nieuw avontuur, wat doorloopt ver na kerst, wanneer alle gemaakte decoraties veilig zijn opgeborgen.

Recycle de Restjes

Soms blijven er resten van producten over die gewoon zonde zijn om weg te gooien. Dat heb ik regelmatig, vandaar dat ik ook vol liefde regelmatig door mijn ‘rommel’ kan gaan om iets te zoeken wat ik kan gebruiken voor een unieke twist aan een project: heerlijk toch?
Zo ook deze kartonnen ringen, oftewel de ringen waar (kerst)lint opgedraaid wordt. Een mooie, stevige kwaliteit karton, perfect rond…dat bewaar ik dus. En dan komen er van die momenten dat ik denk: hé, dat kan ik wel voor een idee gebruiken! Voìla, Recycle de Restjes is geboren :o)

Kleurige materialen om zelf kransjes mee te maken.

Open de deur naar je fantasie!

Een kartonnen ring kan zoveel meer zijn dan ‘alleen maar’ een kartonnen ring. Draai hem eens rond, kijk er eens vanuit een andere hoek naar, leg hem eens tegen een ander object aan. Allemaal ideeën om inspiratie te krijgen. Probeer het maar eens :0)
Ik zag er een kransje in, voor de kleine kerstboom op mijn bureau. Toen ik de ring omhoog hield en de kerstboom erdoorheen zag, zag ik een mini kransje! Hoe leuk is dat? Dus het lijmpistool werd opgewarmd, touw en andere spulletjes werden verzameld en ik ging LOS.

mini kransjes in een mini kerstboom

Van ringen naar mini kransjes

Toen ik het eerste mini kransje had gemaakt, was ik verslaafd. Naast me stond mijn mandje met rolletjes lint…en je raadt het waarschijnlijk al: die gingen allemaal van hun kartonnen ringen af! Ineens had ik een verzameling kartonnen ringen, klaar om verwerkt te worden tot een Fantastische Creatie.
Een heerlijk uurtje van lijmen, knippen, versieren en genieten heb ik eraan besteed en oh, wat zijn ze leuk geworden!

mini kransje in naturel kleuren

Van mini kransjes tot eindeloze variaties

Een krans is een warm welkom, een uitnodiging om binnen te komen in een huis, waar de krans aan de deur hangt.
Een ring is een eindeloze vorm met eindeloze mogelijkheden. Om je nog wat meer ideeën te geven, is hier een lijstje om je inspiratie op gang te helpen:

  • Een lijstje: voor een (kleine) foto, of een mooie afbeelding, of een kleine creatie van stof of draad….
  • Een slinger: allemaal ringen, in verschillende groottes, aan elkaar of naast elkaar, verbonden door draad of lijm, in een lijn of in een vorm…
  • Een kaartenhouder: met een smal gleufje erin gekerfd om een kaart of foto in rechtop te zetten, versierd naar wens…
  • Wat kun jij nog bedenken wanneer je naar een ring kijkt, die als een blank canvas voor je ligt, klaar om een unieke creatie te worden? Om een nieuw bestaan te krijgen?
Touw in verschillende soorten voor het maken van mini kransjes.

Gebruik je afval anders

Probeer eens naar restjes of ‘afval’ anders te kijken! Gooi het niet direct weg, maar mijmer eens over zijn mogelijkheden; weggooien kan altijd nog. En het mooiste: het was al een afvalproduct, dus je kunt het niet verknoeien :o)
Misschien kun je het upcyclen tot een tijdelijke decoratie of gebruiksvoorwerp en misschien kun je er nog wel jaren plezier van hebben! Wie weet?

mini kransje met rode besjes

Voor meer inspiratie:

Pinterest is ‘the place to be’ om visuele inspiratie op te doen! Ik heb in verschillende van mijn borden wat ideeën staan die je kunt toepassen op de mini kransjes :o). Neem er gerust eens een kijkje!
Pinterest
Inspiration: Christmas Ornaments
Inspiration: Wreaths

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *