Borduren Junk Journal

Weekoverzicht 2: borduren & een nieuw boek!

zaterdag 5 januari

cross stitch ornament
Kerstornament 2018

Was ik zomaar een geborduurd ornament vergeten! Dit schatje is ook uit de Special van Just Crossstitch Magazine 2018 en een genot om te maken :-).
Hij is geborduurd op lichtblauw linnen, geen idee meer hoeveel count dit lapje heeft. Ik heb hem afgewerkt door hem op een stevige rode vilten achtergrond te naaien. De randen hiervan heb ik bijgesneden met mijn kartelmes voor het rolmes.

I forgot all about this stitched ornament! This cutie is also from the Special issue of Just Cross-stitch Magazine 2018 and it was a very enjoyable stitch :-).
It is stitched on light blue linen, no clue to what count it is anymore. I finished it by sewing it to a piece of thick, red felt. The edges are cut with my pinking blade for the rotary cutter.

zondag 6 januari

ornament borduren
Two stars and a stag

Mijn voortgang zover aan mijn eerste kerstornament voor 2019! De ‘two stars and a stag’ (of vice versa) is bijna af! Nu moet ik gaan nadenken over hoe ik deze ornamentjes (elke maand een ornament) wil gaan afwerken…ik neig nu naar het naaien tot een kussentje en opvullen…maar dat kan zomaar nog veranderen :-).
Misschien ga ik ze ook nog wel allemaal anders afwerken…hmmm….

My progress so far on my first Christmas ornament of 2019! The ‘two stars and a stag’ (or vice versa) is almost done! Now I have to think about how to finish these ornaments (one a month)…I’m thinking of making little stuffed ornaments now…but that can change every second :-).
Maybe I will finish them all in a different way…hmmm…

maandag 7 januari

Embroidery Book borduren boek
Cadeautje!

Ik had van één van mijn zussen een boekenbon gekregen, wat ik erg lief vond! Deze zus is zelf ook altijd aan het handwerken en leert het ook aan anderen in haar Quilt Atelier en ik vond het zeer toepasselijk om van deze bon een handwerkboek te kopen :-). En mooi dat hij is!
Het ‘Embroidery Book’ van Christen Brown, bomvol prachtige, inspirerende foto’s en ideeën voor projecten…ik kom mijn tijd wel door :-).

One of my sisters gifted me, ever so sweet, a giftcard for a book! She is a real quilter and crafter, which she teaches to others too, so I thought it to be very fitting to buy myself a crafting book with this giftcard :-). And it is a beauty!
The ‘Embroidery Book’ by Christen Brown, filled with gorgeous, inspiring pictures and ideas of projects…I know what I’ll be doing with my time :-).

woensdag 9 januari

borduur junk journal
Binnenin mijn Borduur Junk Journal

De binnenkant van mijn junk journal, welke ik al ergens vorig jaar had gemaakt, maar nooit wist wat ik erin wilde doen. Nu is het mijn Stitching Junk Journal geworden! In deze junk journal (samenraapsel van allerlei papieren in signaturen tot een boek) ga ik mijn Oefensteekjes bewaren, omdat ik hierbij ook ruimte om informatie op te schrijven heb. Zo hoop ik een mooi naslagwerk voor mezelf aan te leggen, waarin ik mijn progressie kan volgen en terugzien :-).

The inside of my junk journal, which I’ve made some time last year but never knew what to keep in it. Now it is my dedicated Stitching Junk Journal! In this junk journal I will keep all my practice stitching, because I also have room to write additional information about it. This way I hope to have a memory book in which I can keep track and look back at my progress :-).

vrijdag 11 januari

cross stitching
Farmhouse Christmas #9

Naast ‘two stars and a stag’ heb ik ook nog een beetje gewerkt aan mijn laatste blok van de Farmhouse Christmas serie van Little House Needleworks. Ook bijna af…maar dan ook echt helemaal af…de laatste van de negen.
Deze negen projecten wil ik wel hetzelfde afwerken, dus ik heb ze nu alle acht netjes bij elkaar liggen, wachtend op deze negende :-). Ik heb de afwerking van Vonna Pfeiffer van deze serie ook bekeken op YouTube (link staat onderaan) en ik vind dat wel een mooie manier!

Besides ‘two stars and a stag’ I also worked a bit on the last piece of the Farmhouse Christmas by Little House Needleworks. Almost done…really almost done…the last one of nine pieces.
These nine pieces I do want to finish similarly, so I put the other eight away, waiting for this last one, number nine to join them :-). I watched the tutorial by Vonna Pfeiffer of this series on YouTube (link below) and I quit like it like that!

Dat was alweer de tweede week van 2019!
That wraps up week 2 of 2019!

Favoriete YouTube, blogs en hashtags:

Fijne week!

Judith

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *