Frosty Forest

Weekoverzicht: mijn hobby-activiteiten in 2019!

Zo met de start van 2019 heb ik bedacht om mijn blog een flinke teug levensadem te geven, om te beginnen met een Weekoverzicht! Een wekelijkse samenvatting van al mijn hobby-activiteiten, verfraaid met foto’s. Laten we direct beginnen met week 1:
maandag 31 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019.

With the fresh new start of 2019 I decided to give my blog a boost of life, starting with a Weekly recap! In this recap I will take you through my crafting activities of the past week, spiced up with some photos. Let’s dive right in with week 1:
monday 31 december 2018 – friday 4 january 2019.

maandag 31 december 2018

Frosty Forest
Bluebird Cabin

Mijn allerlaatste finish van 2018 was dit kleine borduursel van Country Cottage needleworks: Frosty Forest ‘Bluebird Cabin’.
Gestart op 19 december en dus afgemaakt op 31 december. Ik heb niet alle aanbevolen kleuren borduurgaren gebruikt; ik heb ook vanuit mijn voorraad borduurgaren erbij gezocht. Wel probeer ik nu bij alle nieuwe patronen die ik koop een aantal van de ‘Fancy Floss’ (handgeverfde garens, maar fancy floss volgens Chelsea van The real housewives of cross stitch op YouTube!) te kopen. Het zijn prachtige kleuren borduurgaren, die van kleur verlopen door het handmatig verven.
Ze zijn echter ook best wel prijzig, dus langzaamaan mijn voorraad opbouwen!

My very last finish of 2018 was this small piece by Country Cottage Needleworks: Frosty Forest ‘Bluebird Cabin’. I started it on december 19 and finished it on december 31.
I used mostly my stash because I have a lot of floss already. I do try to buy a few ‘fancy flosses’ per new project though, so I can build my stash. This floss is called ‘fancy floss’ by Chelsea from The real housewives of cross stitch on YouTube (a must-watch!). The colors are beautiful, variegating throughout the length of the strands.

dinsdag 1 januari 2019

farmhouse christmas
Farmhouse Christmas #9

Niet dat ik deze hele border op Nieuwjaarsdag heb afgemaakt! Nee, dat is me niet gelukt…wel ben ik hem deze dag (avond) gestart en twee dagen later was hij klaar. En hij klopte! De tweede van de negen, waarbij ik de border kloppend aan elkaar kreeg…
Ik heb de eerste zeven blokken van deze BOM in een Q-snap gemaakt, maar daar krijg ik de stof nooit helemaal recht gespannen in, waardoor ik makkelijker telfouten kan maken…denk ik.
Vanaf nummer acht heb ik de stof ‘gewoon’ in mijn hand gehouden tijdens het borduren en dat werkte prima om alles kloppend(er) te krijgen. Dat is dan ook vanaf nu mijn manier van borduren :o).

I didn’t finish this border on New Years Day! I did start it then in the evening and it was finished two days later. And it matched up, Yeah! Only the second of all nine pieces…
I made the first seven blocks in my Q-snap, but I can’t get the fabric in straight and taught, so it is easier to make counting mistakes…I think.
With the eight one I ‘just’ kept my fabric in my hand while stitching and that seemed to work great to get it all lined up. So, this will be my way of stitching for this project now :o).

woensdag 2 januari

journal
Mijn Borduurnotitieboekje

Deze dag was een beetje van alles wat en daardoor van alles net niets. Begrijp je? Dus voor deze dag laat ik mijn Borduurnotitieboekje zien! Ook iets wat ik graag doe, is notitieboekjes versieren tot iets unieks en speciaals voor mezelf :o).
In dit notitieboekje, wat ik netjes in mijn mand met WIPs bewaar, houd ik bij wat ik wanneer aan een project doe, welke ik af heb, welke ik nog wil hebben, welke borduurmagazines ik allemaal heb (digitaal en papier) en dat soort informatie.
Erg handig om bij de hand te hebben!

This was a day of a lot of everything and a lot of nothing! So, I will share my Stitching Journal instead. This is something else I love to do: embellish my journals to something unique and special for myself :o).
In this journal I keep track of when I’m working on what project, which ones I’ve finished and when, which ones I want to have, which magazines I have (digital and paper) and all that sort of information.
Very handy to keep close-by!

donderdag 3 januari

Plum Street Samplers
The Adams Family

Een borduurwerk dat ik vorige herfst gekocht heb en gestart ben, is deze van Plum Street Sampler: The Adams Family. Het deed me een beetje denken aan Halloween, met die grafzerken en de maan achter het huis.
Een heerlijk borduurwerkje, wat ik maak op 30 count (12 draads) Murano. Fijne, zachte stof, maar ook erg fijn (als in ‘klein’) om mee te werken. Deze gaat dan ook wat langzamer. Wat helemaal niet erg is, want dan heb ik ook meer tijd om te genieten van het proces en het project!

A pattern that I bought and started last Fall is this one by Plum Street Samplers: The Adams Family. It reminds me a bit of Halloween, maybe because of the tombstones and the moon behind the house.
It is a great project to work on. I’m working on 30 count Murano, which is a very soft and fine fabric, but also fine as is small holes to stitch through! So, this ones taking more time and that’s just fine. This way I have more time to enjoy the proces and the project!

vrijdag 4 januari

Just Crossstitch Magazine
Kerstornament 1 van 2019

Mijn doel voor 2019 is, om tenminste 12 geborduurde Kerstornamenten te hebben gemaakt. Elke maand één dus. Moet te doen zijn! Toch? Ik ga het zeker proberen :o).
Deze is ‘Two stars and a stag’, maar de afbeelding doet vermoeden dat het om ‘two stags and one star’ gaat LOL.
Ik heb zoveel mogelijk de aangegeven kleuren gebruikt, voor zover ik die in mijn voorraad had, want ik wil voor dit project zo weinig mogelijk kopen! En het zijn zulke kleine werkjes, dat het moet kunnen.
Deze staat op bladzijde 27 van de Special van Just Crossstitch Magazine 2018.

My goal for 2019 is, to make at least twelve stitched Christmas ornaments. One per month. That sounds doable, right? I’m gonna try :o).
This one is called ‘Two stars and a stag’ although the image shows ‘two stags and one star’ LOL.
I used called for floss when I had them in stash. I’m planning on not buying anything for this project since the pieces are so small, I should be able to make them entirely from stash.
This one is on page 27 of the Special Just Crossstitch Magazine 2018.

Christmas Ornaments
De start van kerstornament 1 van 12 in 2019!

Dat was de eerste week in een notendop! Vanaf volgende week zal het een volledig week in het weekoverzicht moeten worden: zaterdag 5 januari tot en met vrijdag 11 januari.

That’s it for this first weeks recap! Coming week should be a full week: saturday 5 januari – friday 11 januari.

Heel veel leesplezier, borduurplezier en kijkplezier!

I wish you all a lot of fun reading, stitching and watching!

Judith

Spread the love

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *