Billy Boekenkasten Bibliotheek Bouwproject

Billy boekenkasten bibliotheek: droom die uitkomt

Simpele, witte boekenkasten die je op je eigen manier kunt indelen met planken en deurtjes. Het belangrijkste woord in die zin is, gek genoeg: wit. En laat dit nu precies de Billy boekenkasten zijn 🙂

Altijd was ik tegen op witte meubels: te licht, te saai, te besmettelijk, te gewoontjes.

Dat was een versie van mij toen ik zoekende was naar uitingen om uniek mezelf te laten zien. Dat ik niet gewoontjes of saai ben maar een heel eigen, unieke stijl heb.
Scrappy quilts, mix and match, you name it, ik hield ervan. En nog steeds, hoor! Scroll ik door Pinterest dan word ik nog steeds onweerstaanbaar aangetrokken tot de scrappy stijlen van patchwork projecten.
Maar het past niet (meer) bij mij. Ik heb rust om me heen nodig, dus koos ik ongeveer twee jaar geleden voor een kleurenpalet waar ik blij van word. En rustig.

Wit, matgroen alsof er dauw op het gras ligt, tin grijs en naturel hout.
En jeetje, wat een heerlijke rust is er daardoor in mijn hart, hoofd en ziel ontstaan. Ik hou me er zelfs heel goed aan, soms zelfs een beetje obsessief…

Billy boekenkasten met mijn mooiste boeken en gipskruid

De Billy boekenkasten als bibliotheek

En zo verlangde ik vorig jaar naar witte, simpele boekenkasten. De Billy boekenkast paste daarvoor perfect bij mijn verlangen en hij is zo heerlijk betaalbaar.

Eén van de muren van mijn kamer is zacht, matgroen; de rest is wit. En deels tegen die groene muur staat nu mijn Billy boekenkasten bibliotheek. Ik ben verliefd!
Elke keer wanneer ik mijn werkkamer binnenloop dan is het eerste wat ik zie: mijn bibliotheek gevuld met boeken en dierbare herinneringen. En dan zwelt mijn hart van blijdschap. Zoiets simpels als een bibliotheek kan zoveel liefde en dankbaarheid opwekken.

Ik heb alleen nog wat lege plekken over…en die moeten gevuld worden!

Mijn kleine verzameling tekenspullen hebben een mooie plek in de boekenkast

Te veel boeken? Kan dat?!

Kun je te veel boeken hebben? Nee, dat denk ik niet. Wel kun je ‘verkeerde’ boeken hebben: boeken die niet bij je passen.

Zo had ik ooit twee tassen met boeken van een vriendin gekregen; zij las ze niet meer en ze was wel klaar met het genre (hedendaagse romans). Ik had toen nog een droombeeld voor ogen van een (grote) kamer, waarvan elke wand een boekenkast was, gevuld met een scala aan boeken.
Keuze voor iedereen, en ik, als een soort bibliothecaresse de boeken opspeurend waar iemand naar zocht. Want zoveel zou ik er hebben.

Ah, dat was een prachtige droom 🙂

Maar tot die tijd was het huis toch echt te klein om al die boeken, die ik nooit zelf zou lezen omdat ze niet mijn stijl zijn, te herbergen. Dus gaf ik ze door, met pijn in mijn hart (want ja, het zijn wel boeken!) maar met de wetenschap dat ik anderen er heel erg blij mee ging maken. Dat is ook een fijn gevoel!
Ik bracht ze dus met dozen tegelijk naar de kringloopwinkel. Daar kunnen ze nu voor een prikkie gekocht worden door mensen die het niet zo breed hebben, of die dat ene boek al jaren zoeken. En met deze gedachte kon ik die boeken weggeven en hopen dat ze gevonden worden door een nieuwe eigenaar. Iemand die heel blij en gelukkig zal zijn omdat ze dat Ene Boek eindelijk hebben gevonden. Daar kan ik heel goed mee leven 🙂

Wat een inspirerend uitzicht is mijn Billy boekenkasten bibliotheek voor mij

Laat het boeken verzamelen beginnen!

En dat liet mij ruimte over om boeken te gaan verzamelen die wel mijn smaak, genre en stijl zijn! Want een bibliotheek hoort gevuld te zijn met boeken die je nog wilt lezen, al gelezen hebt en boeken die een speciaal vlammetje van plezier in je hart doen ontbranden.

Een magische bibliotheek, vol met avonturen in vreemde contreien, spookachtige mysteriën en feelgood vrolijkheid. Een plek waar je naartoe gaat om even te ontsnappen aan het dagelijks leven, waar je kunt griezelen met Hocus Pocus, zwijmelen bij Kingdom of the Wicked of de speurneus kunt uithangen met Nancy Drew.

Ook waardevolle herinneringen zoals de Harrod's auto die ik ooit kreeg, staan in de bibliotheek

BookTube

De meeste boeken die ik het laatste jaar heb gekocht, zijn op aanraden van Booktubers die ik volg. (Booktubers zijn videomakers op YouTube die over boeken praten. Op Instagram heten ze Bookstagrammers.)
En er zijn zo ontzettend veel boeken die ik nu wil hebben/lezen/verzamelen!

Mijn leesvoorkeur ligt voornamelijk bij Young Adult. Ik hou onwijs veel van die fantasierijke verhalen die wel spanning en mystiek hebben maar niet vol zitten met drama, dood en geweld. Een psychologische thriller is niet echt aan mij besteed: ik voel te diep de emoties van paniek, angst en depressie.

Ik verlies me het liefst even in een verhaal vol avontuur (waar in een perfecte wereld iedereen het veilig overleeft…), met mysteriën en lichte spanning. En van tijd tot tijd een gezellige feelgood roman van bijvoorbeeld Jenny Colgan 🙂

Mijn favoriete Booktubers van het moment zijn:

Ken jij er nog meer? Laat ze achter in de reacties! Ik ontdek er graag meer 🙂

De stoere boekenkast met ladder is gevuld met boeken en decoraties

Een stoere boekenkast vol herinneringen

In onze woonkamer staat al 20 jaar een grote, stoere, donkere houten boekenkast. Zo eentje met een stang waar een ladder aan hangt. Een echte Boekenkast dus!
Ik hou heel erg veel van die boekenkast, ook al is hij nu eigenlijk te donker van kleur voor ons interieur.

Maar er zitten dierbare herinneringen aan.
Herinneringen van een kleine cyperse poes, die met veel snelheid de trap kon bedwingen om vervolgens achter mijn boeken een verstopplek te vinden.
Of een hoog uitkijkpunt om naar buiten te loeren, als het ‘gevaarlijke roofdier’ dat ze was.
De kast waar ze graag in of voor lag, in een mandje of op een kleedje.
Ik mis haar, zo ontzettend veel, mijn kleine Fester…
Die boekenkast draagt veel dierbare en vooral tastbare herinneringen aan haar; haar nagelafdrukken staan nog in de traptreden 😉

Maar hij zat vol.

Dat was ook een reden om een stukje droom in mijn werkkamer waar te maken: de Billy boekenkasten bibliotheek was hard nodig 🙂

Engelse klassiekers en historische romans

Boeken, boeken…en decoraties

Is er ergens een boekenkast te zien, dan kom ik kijken! En nu met Pinterest, Instagram en YouTube is er zoveel moois om naar te kijken en je erdoor te laten inspireren.

In januari heb ik mijn stoere woonkamerboekenkast helemaal opnieuw gestyled. De kerstboom was eruit, alle versieringen verdwenen dus het was het perfecte moment om mijn opgedane inspiratie in actie om te zetten 🙂

Ik kreeg best veel ruimte op de planken van deze boekenkast omdat ik bepaalde series en andere boeken in mijn bibliotheek wilde hebben. Er ontstonden gaten en lege planken…
Door de boeken niet meer allemaal netjes op een rij te zetten maar juist verschillende stapeltjes (liggend en staand) te maken, kreeg ik ruimte voor kleine decoraties op en tussen mijn boeken. Het leukste is nog wel dat het decoreren met boeken door het hele huis gedaan kan worden! En wat is nu fijner dat boeken, overal waar je kijkt? 

Wat een plezier heb ik hiermee gehad! Zowel de boekenkast in de woonkamer als de bibliotheek in mijn werkkamer heb ik zo opnieuw ingedeeld. Ik Geniet er iedere keer zo intens van: een warme gloed van intens plezier en liefde voor mijn boeken en boekenkasten stroomt door mijn lijf.

Ik hou van mijn boeken en nu hebben ze de mooiste plekken!

Hoe style jij je boekenkasten? En heb je ook Billy’s of heb je andere boekenkasten?

Al mijn Gena Showalter boeken
Alles wat ik heb van Cassandra Clare boeken
Fijn dat je er was! Liefs Judith
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *