Boeken gelezen in maart 2023: volop mysterie en speurwerk!

Boeken gelezen in maart 2023

~ Een opsomming van mijn leesplezier en inspiratie voor die van jou!

Mijn liefde voor lezen en boeken verzamelen heeft een nieuwe boost (lees: verslaving) gekregen door Booktube en Bookstagram.

En in navolging van vooral de Booktube video’s waar ik de laatste tijd geen genoeg van kan krijgen, ga ik ook vanaf deze maand mijn gelezen boeken bijhouden!

Alle verhalen, boeken en leesplezier die op Booktube gedeeld worden, zorgen ervoor dat ik ook weer een onbedwingbare behoefte heb om alle boeken te lezen!
De Booktubers delen op hun eigen persoonlijke manier hun TBR, welke boeken favoriet zijn en welke niet en ook waarom. Het is een goeie manier om boeken te ontdekken die ik ook graag wil lezen.

Dankzij hun enthousiasme heb ik al een flinke uitbreiding van mijn boekenverzameling gedaan…en er volgen er meer 🙂

Mijn overzicht van gelezen boeken in maart 2023

Welke boeken heb ik gelezen:

Nancy Drew – Dader onbekend en Terreur op het water (Mysterie/detective)

Holly Jackson – Dood leuk (Murder Mysterie)

Bridget Collins –  A study in black and white (uit ‘The haunting season’) (Horror/spanning)

Volop mysterie en speurwerk dus! Ik hou ontzettend van een een spannende whodunnit, waarbij je echt mee kunt puzzelen wie de dader geweest moet zijn en vooral Holly Jackson gaf me dat plezier 🙂

Nancy Drew van Carolyne Keene

Nancy Drew.
Uitgeverij Kluitman was mijn favoriet op de lagere school en begin van de middelbare school! Heerlijke pockets, vaak series, waarin ik me helemaal kon verliezen. Maar gek genoeg heb ik nooit iets van Nancy Drew gelezen. Snap er niets van, maar beter laat dan nooit!

Nancy Drew is een slimme, dappere jonge meid die niet op zoek gaat naar mysteries om op te lossen; ze komen naar haar. Ongeacht waar ze ook is of wat ze aan het doen is.

Ik kocht via boekenbalie vier pockets; de volgende twee las ik in maart:

Dader onbekend

Wat een ontspannen vakantie vol zon, zee en zand had moeten worden, draait uit op een wild avontuur vol gevaar wanneer een vriendin wordt aangereden.
Nancy kan natuurlijk niet anders dan op onderzoek gaan naar de reden en de dader van deze aanrijding.
Maar dat is niet zonder gevaar voor haar eigen leven…en gaat vriendin Kim het redden?

Boeken gelezen in maart Nancy Drew Dader onbekend
Nancy Drew terreur op het water

Terreur op het water

Vriendin Joyce wint een stoere wildwatervakantie voor vier personen, dus gaan Nancy, Beth en Ned natuurlijk graag mee.
Maar de vreemde gebeurtenissen beginnen al voordat ze zelfs maar op pad gaan…Gaat dit wel zo’n gezellig sportief uitstapje worden? Of worden Nancy en haar vrienden ongevraagd weer een mysterie ingezogen?

Review:

Ik vind het heerlijke, lichte boeken met een beetje spanning en speurwerk. Je wordt als lezer meegenomen in het speurbrein van Nancy en zo weet jij precies wat zij ook te weten komt. Zodra Nancy het mysterie heeft opgelost dan heb jij dat ook.

Het zijn geen erg realistische verhalen: wie laat nu een meisje van haar leeftijd gevaarlijk speurwerk doen terwijl ze geen enkele back-up heeft? Maar dat is nou ook juist de charme van dit genre: als jonge lezer (oké, ik ben al ‘oud’) ga je met haar mee op avontuur en gelden de normale regels van volwassenen niet. En alles loopt altijd goed af!

Er gebeuren geen gruwelijke bloedbaden of akelige plastische moorden; er wordt een misdaad begaan, Nancy is in de buurt en betrokken, het verhaal kan beginnen.

Er wordt niet gevochten of ander hard geweld gepleegd (afgezien dan van de eventuele moord die opgelost moet worden, maar die wordt niet besproken). Het hele verhaal draait erom dat je samen met Nancy de hints volgt en door slim speurwerk een misdadiger op laat pakken.

Pak je Sherlock-pet en aantekeningenboekje en begin met lezen!

Ik weet 100% zeker dat ik deze boeken verslonden zou hebben toen ik de ‘juiste’ leeftijd voor deze serie had 🙂

Gekocht bij: boekenbalie.nl.

Tweedehands boeken, in prima conditie en voor een zacht prijsje! Top plek om te speuren naar oudere boeken zoals de Nancy Drews. Vooral oudere boeken die niet meer gedrukt worden of via andere boekwinkels te vinden zijn, kun je hier misschien wel vinden. Ze controleren alle boeken en geven een eerlijke waardering over de staat van het boek.

Boekenkast Billy met Schijfwereld atlas

Volop nieuwe aanwinsten op en in mijn Billy boekenkasten

Dood leuk van Holly Jackson

De voorloper van de Moordgids-trilogie! En het gaat over een moordmysteriefeestje (dat lijkt me zo onwijs leuk om eens te doen!!), waar Pippa en haar vrienden een moord moeten oplossen.

Het duurt even voor Pippa het plezier ervan inziet, maar wanneer dat gebeurt dan gaan al haar speurzintuigen aan!

Dit verhaal beleef je met Pippa en je leest samen met haar de aanwijzingen voor haar personage.
Het allerleukste aan dit boek is dat je echt mee kunt speuren: er worden genoeg aanwijzingen en verdachtmakingen rondgestrooid om je aan het twijfelen te brengen als lezer.

Boeken gelezen maart 2023 Holly Jackson Dood leuk

Het einde is…onverwacht. Ik had er zelfs eerst een beetje moeite mee haha!

Ik ben benieuwd of meer lezers dat gevoel hadden; laat het me weten in de reacties!

Gekocht bij: Van der Velde boekhandel

Lokaal kopen heeft mijn voorkeur, helaas zijn veel van de boeken die ik graag wil lezen niet verkrijgbaar in de lokale boekwinkel dus zoek ik ze via online winkels. Toch kijk ik in elke boekwinkel die ik tegenkom, puur om te zien wat ze hebben. En hebben ze iets leuks? Dan gaat dat zonder twijfel mee naar huis 🙂

A study in black and white van Bridget Collings

The haunting season bundel vol duistere verhalen

Het eerste verhaal in de bundel ‘The haunting season’. Een bundel vol macabere, enge verhalen, “Ghostly tales for long winter nights”.

Een niet zo leuke man komt toevallig een huis tegen waar hij zich op onverklaarbare wijze enorm tot aangetrokken voelt. Hij vermoedt dat het komt door de struiken die in de vorm van een enorm schaakspel zijn gesnoeid.
En schaken is zijn grootste plezier!

Hij blijkt het huis te kunnen huren en dezelfde avond woont hij er al. Maar dan begint het gevoel van het huis te veranderen en voelt Morton zich niet meer zo zeker van zichzelf…

Ik kwam het boek tegen op YouTube bij Booksnest: zij was op zoek naar Het boek dat haar laat griezelen. Tot op heden heeft ze dat nog niet gevonden, ook niet in deze bundel, en ik moet haar gelijk geven met het eerste verhaal in deze verzameling.

Voor mij kwam het vooral door mijn directe aversie tegen het personage Morton (ik kreeg spontaan de kriebels van hem!). Het verhaal was weinig verrassend helaas: wat ik aan de start van het verhaal verwachtte dat er zou gebeuren, gebeurde ook, zonder enige twist of spanning.

Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen in de bundel!

Gekocht bij: Amazon

Amazon heeft een fijne selectie aan Engelstalige boeken die via Bol nogal eens een langere levertijd hebben, als ik ze al kan vinden daar. Ik kijk voor veel boeken op mijn wensenlijst altijd bij beide en op de websites van boekenwinkels die hier in de stad ook een stenen winkel hebben. Zo probeer ik toch ook de lokale winkeliers te steunen.

Veel lees- en kijkplezier!

Dat waren alle boeken/verhalen die ik in maart heb gelezen. Ik heb deze maand heel bewust gekozen voor kortere verhalen en dunnere boeken: het is fijn om van tijd tot tijd een boek uit te lezen in korte tijd.

Er staan nog een paar gezellige dikkertjes op me te wachten in de boekenkast, onder andere Court van Tracy Wolff. Dit laatste deel wil ik graag lezen maar het gewicht van het boek lokt me even niet.

Favoriete Booktuber van maart 2023!

How to train your Gavin

Hilarisch! Hij filmt vanuit zijn super goed gevulde bibliotheek maar ook gaat hij regelmatig op reis. Zo ging hij al eens horrorverhalen lezen in Chillingham Castle (aanrader als je ook van een beetje paranormale video’s houdt) en reisde hij naar Whitby om het gevoel van Dracula daar te proeven.

Wijn en boeken, dat is Gavin in het kort. Hij heeft een heerlijk aanstekelijke lach, een flinke dosis zelfspot en een enorme keuze aan boeken en video’s over boeken om urenlang naar te kijken.

Geniet van alle boeken en verhalen!

Fijn dat je er was! Liefs Judith
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *