CRAFTOMNIA

Creatief schrijven: word de schrijver van jouw favoriete verhalen!

In jouw hoofd leven allerlei verschillende personages, die klaarstaan om al hun spannende avonturen te beleven. Het enige wat zij nodig hebben, ben jij, enthousiaste creatief schrijver!

Loopt jouw hoofd ook altijd over van nog niet vertelde verhalen, van onbekende personages en onoplosbaar lijkende verwikkelingen? Tijd om ze uit je hoofd te schrijven!

Dat doe je door creatief schrijven.

Creatief schrijven in verschillende notitieboeken

Een kleine (serieus: echt een kleine!) greep uit mijn verzameling notitieboeken voor creatief schrijven!

Creatief schrijven als uitlaatklep

Voor mij is creatief schrijven alles wat met die verhalen, personages, avonturen en verwikkelingen te maken heeft! Het ultieme doel is dan ook om ze (ooit *gaat niet lukken, kuch kuch*) op papier te zetten en om ze de wereld in te sturen om andere mensen te vermaken.

Creatief schrijven is voor mij hobby, het proces van puur voor mezelf bezig zijn met woorden en verhalen. Zonder dat ik verwacht dat ze aan iemands standaard hoeven te voldoen of uitgegeven gaan worden.

Pure ontspanning en ultiem plezier. Dát is creatief schrijven.

Voor mij. 
Wat is het voor jou?

Wat heb je nodig om te gaan schrijven?

 • Je fantasie!
  Met stip op nummer 1! Daar zit je creativiteit, de bron van alle Onmogelijke Mogelijkheden.
  Fantasie helpt je dingen en zaken te zien op een andere, niet voor de hand liggende manier. In je fantasie beginnen alle verhalen.
 • Eigen schrijfplek
  Jouw veilige droom-maar-weg-in-je-verhalen-plek. Hier heb je jouw inspirerende spulletjes en informatie om je heen liggen, mag je ‘troep’ maken omdat dat je creativiteit versterkt en hier kijkt niemand over je schouder mee.
  Hier ga jij huppelend naartoe omdat je weer mag schrijven! Jouw eigen ‘happy place’ *hartjes*.
 • Schrijfmateriaal
  Dat kan een laptop of andere computer zijn, waarin jij al je gedachtekronkels onderbrengt. Hier orden en bewaar jij alle personages en hints netjes en veilig.
  Of je schrijft met pen & papier! Een fijn schrijvende pen is dan een MUST. Schriften, schrijfblokken, los papier, notitieboekjes, bierviltjes: whatever floats your boat!
  Zelf schrijf ik altijd in een combinatie van deze twee; zonder pen en papier ben ik lichtelijk in paniek en verkeer ik in een status van chaos *grijns*.
 • Tijd
  Creatief schrijven kun je altijd doen! En overal! Het enige wat jij ‘moet’ doen, is die tijd er ook echt voor nemen. Dat kan een half uurtje per dag zijn, of een volle zaterdag.
  Tip: probeer om niet teveel dagen tussen je schrijfmomenten te laten wegvallen. Je verliest dan elke keer een beetje het contact met je verhaal en teruglezen kost kostbare schrijftijd!
Creatief schrijven in notitieboek met allerlei verschillende versieringen

Zomaar een binnenzijde van één van mijn schrijfboeken. Altijd een insteekflapje voorin, voor losse notities 🙂

Geniet van het schrijfproces!

Creatief schrijven is jouw hobby, jouw passie, jouw ontspanning! Geniet daar dan ook optimaal van: claim je tijd om te schrijven, verzamel de meest inspirerende spulletjes om je heen, droom alle dromen en GENIET!

Er is:

 • Niemand die met je meeleest.
 • Niemand die je vertelt wat je anders moet doen.
 • Geen enkele noodzaak voor perfectie: beginnen en iets afmaken is zoveel beter om mee te beginnen.

Dus start alle verhalen die verteld willen worden! Of focus je op dat ene Belangrijke Verhaal wat jij eerst helemaal geschreven wilt hebben.

Er zijn geen regels, alleen maar jouw wensen en dromen.

 Schrijf.

Geniet.

 

Ik doe met je mee *hartjes*.

Liefs, Judith
Strooi creatief schrijfplezier rond!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *