Kerstvoorbereidingen 2021: Let the Christmas Fun Begin!

Hallo november! Tijd om serieus werk te gaan maken van de kerstvoorbereidingen *blij!* 

Die serieuze voorbereidingen plan ik het liefst in met mijn jaarlijkse kerstplanner: een zelf gemaakt of in ieder geval zelf gepimpt notitieboek waarin al mijn kerstplannen komen te staan.

Dit jaar gebruikte ik daarvoor de ‘Travelers Notebook’ van Graphic 45: een omslag van stevig karton met daarin al drie notitieboekjes. Helemaal ‘bloot’ om zelf mooi te kunnen maken! Kijk je mee?

Kerstvoorbereidingen in een mooie planner

Mijn Kerstplanner voor 2021

Elke planner of notitieboek die ik gebruik, versier ik naar mijn eigen smaak (van dat moment): heerlijk knutselen met mooie designpapieren, stickers, washi tapes en allerlei andere leuke versieringen.
Voor kerst ga ik daarvoor uiteraard een stapje verder, want oh wat is dat heerlijk, die voorpret voor kerst!

Zo rond oktober/november komen de meest uiteenlopende series van designpapier in de (web)winkels te liggen: hebberigmakende ‘eye-candy’ waar ik bijna geen keus uit kan maken *knipoog*.

De Simple StoriesMake it Merry” is deze kerst mijn favoriet! Ik kocht hiervan een aantal losse vellen designpapier, waaronder een vel met verschillende jounaling cards om uit te knippen *hartjes*, de kleine “Bits & pieces” en het stickerboek.

Verder ben ik eerst maar eens wat oude voorraad op gaan maken *schaam* want mijn hemel, wat heb ik al veel verzameld door de jaren heen!
Het grappige is wel dat mijn smaak voor Kerst designpapier redelijk gelijk is gebleven over de afgelopen jaren, dus ik kon het makkelijk en helemaal in stijl aanvullen met de “Make it Merry” *duimpje omhoog*.

Mijn Kerstplanner is ook aan de binnenkant versierd met Simple Stories papier

Laat de kerstvoorbereidingen beginnen!

Kerstvoorbereidingen beginnen, voor mij, bij het opdoen van inspiratie:

 • Pinterest
  Een heerlijke, onuitputtelijke bron van allerlei stijlen kerstdecoraties en ideetjes om zelf te maken! Maak vooral meerdere pinborden aan, zodat je die verschillende stijlen overzichtelijk bij elkaar kunt houden!
  Naast verschillende stijlen hou ik zelf ook borden bij over kerstbomen, DIY’s, Vintage en nog veel meer. Neem gerust een kijkje om ook daar inspiratie op te doen *duimpje*
 • YouTube
  Er zijn ontelbaar veel ‘Decorate with me’ video’s te vinden op YouTube! Ook in allerlei stijlen: van overdreven kitsch tot sober modern. Het zijn veelal Amerikaanse YouTubers die ik volg dus hun spulletjes zijn hier niet te krijgen maar al die heerlijke ideetjes over wat je kunt doen met je spullen en interieur…Super Insprirerend!
 • Instagram
  De meeste YouTubers en bloggers hebben ook een geweldig Instagramaccount: al hun mooie decoraties in prachtige foto’s, zodat jij ziet waar jij op YouTube echt even wilt kijken. Ik zeg: DOEN!
 • Blogs
  Lijstjes van de leukste shoppingadressen, inspiratie voor decoreren en cadeaus, het is allemaal te vinden in blogs! Heerlijk vind ik dat persoonlijk: even lezen en foto’s kijken.
 • Tijdschriften
  Ik bewaar ze allemaal: de mooiste tijdschriften helemaal in kerststijl! Van Seasons, Landelijk Wonen, Ariadne at Home & Brocante…tijdloze inspiratie om het hele jaar door even fijn in te bladeren (vooral wanneer ik het buiten te warm vind *knipoog*).
Super leuke kleine notitiekaartjes om je Kerstplanner mee te vullen

Het is nooit te vroeg om met kerstvoorbereidingen te beginnen

Al ver van tevoren (lees: het hele jaar door haha) kijk ik YouTube video’s voor kerstdecoraties en tutorials om zelf de leukste dingen te maken. Daar moet je ruim op tijd mee beginnen, wil je ze kunnen gebruiken voor kerst.

Ook mijn verzamelde kersttijdschriften komen regelmatig tevoorschijn wanneer ik even wil genieten van de heerlijkheid van december *zo fijn*.

Door het jaar heen hou ik al mijn spontane ideetjes voor kerstversieringen, kerstcadeautjes, en al mijn andere kerstplannen bij in een van mijn notitieboekjes. Al deze ideeën neem ik vervolgens in november mee naar mijn echte Kerstvoorbereidingen-notitieboek.

Een goede tutorial doet wonderen voor je inspiratie!

Een van mijn favoriete kerstkanalen op YouTube is die van Maymaymadeit: alles wat je maar kunt bedenken wat je met designpapier kunt maken…maakt zij en doet het voor! Haar ‘As many as you can’ series om zelf kerstkaarten te maken met de designpakketten zijn mijn favoriet. Al jaren haha.

Deze tutorial van haar heb ik nu grotendeels gevolgd: 2021 Holiday Planner Album. Hiervoor gebruikte ze het Travelers notebook van Graphic 45: een harde kartonnen cover en drie notitieboekjes er al in. Volgens mij heb ik de laatste daarvan gekocht, want jeetje die was lastig te vinden!

Hou je ervan om zelf lekker aan de knutsel te gaan met papier? Dan raad ik je ABSOLUUT haar kanaal aan!

Kerstvoorbereidingen kunnen beginnen in mijn drie notebooks

Plannen in mijn Kerstplanner

Ik ga in ieder geval een notitieboekje gebruiken om alle cadeauwensen, bestellingen en aankopen bij te houden. Zeker met online bestellingen kun je het overzicht op al je aankopen snel verliezen…heb ik gemerkt uit ervaring *zucht*.

Een ander notitieboekje wil ik gaan gebruiken om kleine dagelijkse avonturen op te schrijven. Als een soort dagboek, maar dan alleen voor december. Herinneringen aan kleine, bijzondere momenten *hartje*

En dan heb ik er nog eentje over! Hierin wilde ik mijn kerstborrel plannen…maar die staat nu op losse schroeven dankzij de C-maatregelen. Ik ga hem wel plannen, want dat is gewoon TE leuk om te doen *grijns*.  En wie weet mag er straks wel weer een feestje gegeven worden *fingers crossed*.

En ach, anders ligt hij al klaar voor volgend jaar *duimpje omhoog*.

Voordelen van een Travelers Notebook als Kerstplanner

 • Je kunt je planner zo mooi als je wilt versieren, waardoor je hem als een kerstdecoratie op zichzelf kunt gebruiken *ahum, doe ik ook*.
 • Is een boekje vol dan haal je hem er tussenuit en vervang je hem voor een nieuwe! Zo raakt je boek nooit overvol en kun je telkens opnieuw een mooie versieren *love it*.
 • Deze cover is van echt dik karton: makkelijk mee te nemen en buigt niet door, waardoor hij veel langer mooi blijft.
Kerstplanner Santa notebook

Tips 

Je kerstvoorbereidingen kunnen natuurlijk allerlei verschillende dingen omvatten: van menu’s tot kerstfilms kijken!
Ook dit wil je vast (net als ik) graag op tijd opschrijven zodat je het kunt onthouden! Daarom geef ik je hier wat ideetjes en tips om bij te houden in je kerstplanner:

 •  Activiteiten om te doen in december
 • Kerstfilms & kerstseries
  TIP: schrijf op wanneer je ze hebt gezien, geef ze een waardering in sterren en schrijf een korte samenvatting!
 • Boeken
  TIP: kerstboeken zijn onwijs leuk om mee te decoreren! En ook nog heerlijk om te lezen en in de kerststemming te komen 
 • Journaling
  TIP: Een December Dagboek bijhouden zorgt ervoor dat je geen mooi moment meer vergeet *zwijmel*.
 • Kerstkaarten
 • Menu’s
 • Recepten
 • Dankbaarheid
  TIP: schrijf elke dag op waar je dankbaar voor was, dan is elke dag een prachtige herinnering *hartje*.
 • To buy or not to buy
  Is dat niet altijd de vraag?! Je kunt ook bijhouden welke versieringen je bijvoorbeeld allemaal al gekocht hebt of juist nog nodig hebt. Zo hou je overzicht op je verzameling…en je portemonnee *knipoog*.
 • DIY’s
  TIP: schrijf het hele jaar door al je geweldige knutselideetjes op, zodat je er op tijd mee kunt beginnen. Niets is leuker dan veel voorpret voor kerst, toch?

En zo kun je wel doorgaan met allerlei geweldig leuke, inspirerende en hartverwarmende dingen om bij te houden in je mooi versierde Kerstplanner *hartjes*.

Hoe doe jij je kerstvoorbereidingen? Begin je lekker op tijd, of ben je iemand van het laatste moment?

Let’s Christmas Chat!

Liefs, Judith in kerstsfeer
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *