Unieke lucifersdoosjes om zelf te versieren voor jouw warmste kerstgevoel

December is de maand voor dat warme, geborgen gevoel wat je krijgt van het zachte licht van kerstlichtjes en kaarsjes. En die kaarsjes steek je nog fijner aan met een lucifer die je bewaart in een mooi versierd lucifersdoosje. Een doosje om bewonderd te worden door iedereen die hem ziet liggen.
Maak je eigen verzameling van een heleboel versierde doosjes, zodat je telkens opnieuw eentje kunt kiezen om te gebruiken.
Deze unieke lucifersdoosjes kun je zelf versieren, helemaal zoals jij wilt: uniek en persoonlijk. Ik vind ze heerlijk passen in mijn Cottage Core Creativiteit *hartjes*.

 

Verlicht de donkere dagen met een klein kaarsvlammetje

Wanneer de dagen weer korter worden, lonken de zachte lichtjes om aangestoken te worden. Met de duisternis veilig buitengesloten, voelen de brandende kaarsjes als een beschermende cocon. Zodra de schemering ’s middag invalt, steek je een kaarsje aan en geniet je van dat flakkerende vlammetje.

Het afstrijken van de lucifer, de scherpe geur van zwavel wanneer met enthousiast geknetter de lucifer tot leven komt. Het licht van een kaars is zo zacht en warm, het geeft een gevoel van geborgenheid, van gezelligheid, van troost.

Elke keer als ik een kaarsje aansteek, dan bewonder en verwonder ik me erom dat zo’n vlammetje zoveel indruk kan maken. Ik denk vaak even aan verloren dierbaren en wens hen in dat zachte licht van die vlammetjes. Een klein ritueel, mij zo dierbaar.

Het is ook een heerlijke manier om de donkere ochtend te beginnen, nu het nog zo lang donker blijft terwijl onze dagelijkse bezigheden echt moeten beginnen. Een klein kaarsje op de ontbijttafel brengt dan een rust en kalmte zoals niets anders dat kan. De dag lijkt stiller en kalmer te starten wanneer je in het flakkerende licht van een kaarsje je kop thee opdrinkt.

Lucifersdoosjes versierd met stof, een hartjes krans en een zuurstok

Cottage Core Creativiteit: een lucifersdoosje versieren met stof

Om een lucifersdoosje te versieren, gebruik je restjes stof en allerlei.

Creatieve Kerst Chaos: heerlijk genieten!

Een lucifersdoosje is niet een mooi voorwerp om te zien. Dat los je makkelijk en leuk op door ze te versieren! Met stofjes in kleuren die bij jou horen, tere lintjes of kantjes en misschien wel een kerstbelletje om het helemaal af te maken.

Laat je kerstcreativiteit los op die kleine doosjes: verzamel je restjes stof, lint, kant, knoopjes, hangertjes, sterretjes en belletjes, alles waar jij van denkt dat je het lucifersdoosje er zo mooi mogelijk mee kunt versieren.

Heb je geen (leuke) kerststofjes? Speur eens in je niet-kerst stofjes en kies er een paar uit die qua kleur of dessin aanspreken. Door ze verder aan te kleden met kerstversierselen worden ze ook helemaal Kerst. Alles kan, want het zijn jouw creaties *hartje*.

Voor de mijne gebruik ik echt de kleinste stukjes stof, zo weinig heb je maar nodig. Eerst maak ik stapeltjes van dingetjes die ik mooi bij elkaar vind passen.
Deze stofjes, lintjes en kleine versierselen vinden hun thuis op het lucifersdoosje, zonder er al te diep over na te denken.

Heerlijk ontspannen bezig zijn met de simpelste, nuttige kerstdecoraties is zo hartverwarmend! 

Zo versier je je lucifersdoosjes:

Ik begin altijd met het bij elkaar leggen van kleurtjes of stijlen die ik mooi bij elkaar vind passen. Dat zijn veel stapeltjes, want er zijn zoveel leuke combinaties mogelijk. En kiezen hoeft niet; ik maak ze allemaal *glimlach*.

Als eerste gaat de ondergrond rond het lucifersdoosje. Hierbij laat je natuurlijk wel een afstrijkkant vrij…ik ben dat wel eens vergeten haha!

Daarna is het schuiven, proberen en nog een keer schuiven tot je een fijne lay-out van je materiaal hebt gevonden. Probeer bijvoorbeeld eens een afbeelding op de voorkant te plaatsen en daaromheen te versieren.

Een lintje of kantje gaat rond de omvang. Zo worden voor-, zij- en achterkant toch een geheel, zelfs wanneer je een verscheidenheid aan stofjes of kleurtjes gebruikt.

Een rendier in de boekenkast als kerstdecoratie

De smalle zijde beplak ik altijd met een reepje stof of een lintje, en soms met een tekst, alsof het de rug van een boek is.

Als laatste komen de kleine versieringen erop, zoals sterretjes, belletjes, kraaltjes, al wat je wilt.

Maak het zo mooi als jou blij maakt. Dat is de enige ‘regel’.

Het knippen en plakken van de ondergrond en alle laagjes, het versieren met kleine decoraties zoals lintjes, knoopjes, een mini belletje of een sterretje; het is een heel creatief proces waarbij ik helemaal tot ontspanning kom en jij ook, hoop ik.

Ze zijn bijzonder snel klaar! Maar pas op: ze zijn ook verslavend *knipoog*, voor je er erg in hebt, heb je er een stuk of vier gemaakt! Wat een heerlijke creatieve bezigheid!

Een lieve miniboekenkast als verzamelplek

Al die gezellige versierde lucifersdoosjes wil je natuurlijk ook zien en laten zien! De mijne wonen in een miniboekenkast *hartjes*.

Een vierkant vakkenkastje is bestempeld als mijn miniboekenkast. Ik zag het helemaal voor me hoe mijn lucifersdoosjes als kleine boeken in een boekenkast zouden staan. Boeken zijn een grote liefde van me en ik werd zo warm en blij van dat idee!
Net als echte boeken staan ze tegen elkaar leunend, een enkele op zijn kant als steun voor de staande boeken.
En daartussenin allerlei kleine decoraties om er een super gezellige kleine display van te maken *hartjes*.

Hoe vind je hem geworden? Ik ben helemaal *flieft* en hij past zo mooi bij mijn idee van Cottage core!

Lucifersdoosjes om zelf te versieren voor kerst

Een hele verzameling lucifersdoosjes om uit te kiezen!

Inmiddels heb ik er al een aantal gemaakt en ik weet ook al dat ik er nog een paar wil maken, zo leuk zijn ze om te maken!

Het zijn nuttige alledaagse voorwerpen die je met je handen, liefde en persoonlijke versierselen zo prachtig uniek kunt maken. Hierdoor worden ze ineens leuk om te gebruiken en je wilt ze ook laten zien, want ze zijn allemaal mooi *glimlach*.

Mijn verzameling woont dus in de miniboekenkast waar ik zo van geniet nu om voor te staan, mijn vingers langs de unieke lucifersdoosjes te laten glijden, speurend naar die ene die op dat moment mijn hart laat glimlachen. Elke dag, elk moment een andere kunnen kiezen, hoe fijn is dat?!

Zoiets simpels en alledaags wordt ineens heel bijzonder *hartjes*.

Alle versierde lucifersdoosjes wonen in de miniboekenkast

Lucifersdoosjes versieren met papier

Naast mooie stofjes kun je de lucifersdoosjes ook versieren met je mooiste (bewaarde) kerstpapier. Bij de papieren variant kun je mooie combinaties maken met stickers en washi tape *hartjes*. Ook onwijs leuk om te doen!

Gebruik wat je hebt en waar je hart blij van wordt, waar je kerstvlammetje van gaat branden en GENIET van het proces! Perfectie is niet nodig, voel wat je wilt maken en ga het maken.

Elk lucifersdoosje is zijn eigen unieke schoonheid, waar jij van geniet.

Ideetjes voor papier wat je kunt gebruiken:

 • Kerstpapier
  Bij scrapbookwinkels en andere hobbywinkels kun je de prachtige series vinden van o.a. Simple Stories en Graphic45. Daar horen vaak ook bijpassende stickers, washi tape en ephemera bij.
 • Inpakpapier
  Mooi kerstinpakpapier is echt de moeite van het bewaren waard!
 • Tijdschriften
  In kersttijdschriften kun je prachtige foto’s en illustraties vinden om uit te knippen. Kijk vooral ook eens in Daphne’s Diary, daar staan heel mooie illustraties in.
 • Theezakjes
  Ze worden steeds mooier, de papieren theezakjes! Kijk er maar eens met knutsel-ogen naar *knipoog*.
Door lucifersdoosjes te versieren maak je je eigen unieke en nuttige kerstdecoraties

Het Cottage Core gevoel

Het zelf mooi versieren van een alledaags voorwerp met allemaal spulletjes die je al in huis hebt, is voor mij het ultieme Cottage Core gevoel *hartjes*!

Alles verzamelen, een fijne werkplek voor mezelf maken door alles om me heen uit te stallen en aan de knutsel gaan: niets is fijner dan dat.

Even helemaal in je eigen bubbel, genietend van zoiets ontzettend simpels als het versieren van een lucifersdoosje. Iets mooier en volledig uniek maken met je eigen handen en inspiratie.

Zo simpel en bevredigend kan het zijn om zelf dingen (mooi) te maken.

Fijne Kaarslicht-momentjes *hartjes voor jou*

Liefs, Judith in kerstsfeer
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *