Tover je schrijfplek om tot een magisch schrijfdomein waar jouw mooiste avonturen geschreven worden

De beste schrijfplek? Dat is de plek waar jij je het fijnst voelt, waar je inspiratie in je voelt opborrelen en waar jij intens graag al je woorden op papier zet! Die plek? Die kan overal zijn: in je huis, een werkplek buitenshuis, in je tuin of in je auto of waar dan ook. Waar voel jij de meeste inspiratie om te schrijven?

Daar is jouw magnifieke en magische schrijfplek!

Halloween schrijfplek: ambiance van spooky en spinnen

Een creatieve schrijflifestyle 

Naast je ‘gewone’ leven met je dagelijkse baan en beslommeringen een creatieve schrijflifestyle creëren? Wat een heerlijk idee! Een schrijfplek helemaal alleen voor jou, om je volledig over te geven aan je fantasie en je droom om auteur te zijn *hartjes*.

Een creatieve schrijflifestyle begint, voor mij, bij het creëren van mijn eigen, inspirerende schrijfplek! Dit is het domein waarin ik mezelf mag zijn, mag dromen over personages en hun ontwikkelingen en waar ik mag dromen dat anderen ooit mijn verhalen zullen lezen. En er net zo van gaan genieten als ik!

Maar kan dat, zo’n lifestyle waarin jij de schrijver van je spannendste avonturen en hartstochtelijkste romances bent?
Naast je baan? En verplichtingen die je tijd opeisen?

Dat kan absoluut! Door voor je eigen creatieve schrijfplezier te kiezen en daarvoor tijd in te plannen om daarmee bezig te zijn. En dat doe je het best in jouw magnifieke, magische schrijfdomein!

Hoe creëer je jouw magnifieke en magische schrijfdomein?

Door een eigen schrijfplek te vinden waar jij deze dromen gaat najagen!

Een schrijfplek waar jij kunt opgaan in je dromen, in je fantasie waar machtige avonturen je doen vrezen voor een goede afloop…die er toch altijd wel komt! Gelukkig *pfieuw*.

Door een (vaste) eigen schrijfplek in te richten, helemaal naar jouw smaak en waardoor jij enorm veel schrijfinspiratie en -energie krijgt!

Zo tover jij elke plek om tot magisch schrijfdomein

Stap 1: confisqueer een locatie!

Probeer het hele huis, indien nodig. Test op fijn zitten en schrijven, op plezant uitzicht, op rust of juist reuring, op al die kleine elementen of het voelt als jouw magische schrijfdomein!

Zo doe ik dit:
Ik heb een eigen werkkamer in ons huis, een plek die echt helemaal alleen van mij is. Hier hebben mijn Huisgenoten er geen last van als ik wéér eens meubels en spullen verplaats. En nogmaals verplaats. Dit gebeurt nogal vaak *ahum*.

Mijn bureau is mijn schrijfplek, zowel voor mijn werk als (meestal) voor mijn creatief schrijfplezier. Op dit moment van schrijven (oktober 2022) is mijn bureau ingericht voor Halloween! Met spannende boeken en natuurlijk Hocus Pocus. Met pompoenen en nepspinnen en een aantal ‘apothecary jars’.

En telkens als ik nu mijn werkkamer inloop…grijns ik van oor tot oor! Dáár doe ik het voor mezelf voor *Ghouly Grin*!

Stap 2: weg met alles wat er nu is!

Maak je nieuwe schrijfplek helemaal leeg, echt alles gaat eraf/eruit. Laat niets staan of liggen omdat je er misschien over nadenkt om het op je nieuwe schrijfplek toch weer een thuis te geven: alles weg! Wat jij nu wilt, is een kaal gebied vol mogelijkheden voor schrijfinspiratie *YES*.
Maak alles ook meteen even lekker schoon, hoef je daar straks niet meer mee bezig te zijn!

Zo doe ik dit:
Elke keer wanneer ik mijn schrijfdomein veranderen wil dan haal ik eerst alles weg. Ideaal moment om al mijn spulletjes en mijn bureau eens even goed te poetsen. Daar hou ik ook van *hartje*; iets met een opgeruimd hoofd en een opgeruimd hart?

Ik verander nogal eens mijn decor. In ieder geval met het wisselen van de seizoenen bijvoorbeeld, want Halloween vier je in oktober en kerst…hoeft van mij ook niet in de hitte van de zomer (mind you: ik HOU van kerst! All time favoriete feestmaand van het hele jaar!)

TIP: Heb je inspiratie nodig voor leuke indelingen van je schrijfplek, zodat je jouw schrijfdomein ook echt all the way happily you kunt maken? Sneup dan eens rond op Pinterest en maak een bord aan met de leukste ideetjes!

Stap 3: verzamel je schrijf-inspiratie!

Welke spulletjes wil je om je heen hebben om zoveel mogelijk schrijf-inspiratie te voelen opborrelen?
Denk aan je favoriete boeken en spulletjes als mooie plaatjes en voorwerpen die echt bij jouw schrijf-vibe aansluiten. Waar jij meteen de schrijf-kriebels van krijgt, die blije prikkeltjes in je vingertoppen om NU mee naar je toetsenbord te gaan en te typen naar hartelust!
Die spulletjes wil je om je heen verzamelen *smiley*.

Kijk eens goed om je heen: wat heb je zoal in huis? Welke decoraties wil je naar je schrijfplek verplaatsen? Welke mok verdwijnt per direct uit je kast en naar je schrijfhol?

Planten zijn ook een must-have, is mijn mening, voor een fijne schrijfplek. Welke planten heb je al ergens staan en kun je misschien verplaatsen naar je nieuwe schrijfdomein? Of koop een nieuwe, eentje die helemaal past bij je schrijf-vibes *hartjes*.

Juist die gewone, alledaagse spulletjes kunnen je inspiratie verhogen! De mok die het lekkerst drinkt, kaarsen in de perfecte kleur bij je vibe, een mandje om losse spulletjes in te bewaren, boeken, tijdschriften…

De mogelijkheden zijn eindeloos als je goed om je heen kijkt!

Zo doe ik het:
Frisse, groene plantjes die meteen dienst kunnen doen als boekensteun fleuren mijn schrijfplek op. 
Zie ik een leuk mandje of doosje, dan stel ik me voor wat ik erin zou kunnen bewaren. Past het bij mijn schrijf-vibe? Dan gaat het mee!

Op deze manier is er al aardig wat decoratie uit de woonkamer (tijdelijk) ontvoert naar mijn schrijfdomein *grijns*.

Tip: zet je magische schrijfplek niet bommetje vol met spulletjes, je hebt natuurlijk ook nog ruimte nodig om te werken (vraag me hoe ik dit weet…).
En probeer het qua stijl, thema of kleuren op elkaar aan te passen; dan creëer je toch een geheel met allerlei verschillende voorwerpen!

Halloween schrijfplek met griezelige boeken en spinnen
Verzameling van notitieboeken voor mijn schrijfplek
Halloween schrijfplek met DIY apothecary jars

DIY en verzamelingen

Al heel lang wilde ik zelf een paar simpele uitvoeringen van de ‘apothecary jars’ (zie Pinterest) maken. En sinds ik deze zomer Amazon heb ontdekt, ging dat eindelijk gebeuren. Want op Amazon vond ik een knipboek met de mooiste vintage Halloweenafbeeldingen. Ideaal voor deze potten en flessen met ‘ghoulish’ inhoud *monstergrijns*.

Stapeltjes en rijtjes van, voor mij, Halloween-stijl boeken maken mijn Halloween schrijf-vibe helemaal compleet! Zeker met de ‘sprinkles’ van spinnen *griezelen*.

Soms hebben boeken, helaas, gewoon echt een lelijke kaft. Of de kaft is beschadigd. Gebeurd ook weleens door frequent leesgebruik *echt hoor!*.

Deze boeken kun je een nieuw jasje geven door er zelf een kaft omheen te maken! Denk aan ‘vroegah’ toen we onze schoolboeken moesten kaften (een klusje wat ik altijd leuk vond om te doen! Vonden mijn vriendinnen wel een beetje gek, gek genoeg *hahaha*).

Kies een papier (cadeaupapier, kaftpapier, poster) wat helemaal om het boek past. Vooral met cadeaupapier kun je je boeken onwijs leuk in dezelfde stijl of thema kaften! Denk bijvoorbeeld maar aan al die prachtige rollen Kerst inpakpapier: Wauw!

Neem daarvoor drie verschillende rollen inpakpapier, die qua kleur of thema bij elkaar passen en kaft daarmee drie (oude, lelijke of kapotte) boeken.
Het stapeltje wat hiermee ontstaat, is een echte decoratie op zichzelf! Ik kaft mijn boeken zelf het liefst met bruin (kraft) inpakpapier, want dit past gewoon het beste bij mij en mijn vibes 🙂

Meer inspiratie nodig: check mijn Pinterestbord ‘Inspiration: Book Decorating’!

Disclaimertje: ik gebruik boeken overal in mijn huis, als decoratie en als inspiratiebron! Heb ik een mooie serie (qua kaft in dit geval) dan wil ik die ergens neerzetten of -leggen zodat ik ze vaak kan aaien en ernaar kan kwijlen kijken.

Ik hou van boeken: om te lezen en nog meer om te verzamelen *hartjes*.

Halloween is niet compleet zonder een Grimoire

Mijn Halloween schrijfplekje 2021: decoreren met boeken, opnieuw gekaft en geschilderd om ze helemaal passend bij mijn schrijf-vibe te maken.

Stap 4: creëer je schrijfdomein!

Leg je notitieboek en/of laptop op hun nieuwe plek en bouw daaromheen jouw magische inspiratiegebied.

Speel en probeer, je kunt het niet fout doen! Maak stapeltjes van boeken, zet er een mooie plant naast en vergeet je schrijfmaterialen niet erbij te zetten!

Zo doe ik het: 
Mijn laptop, MacB, moet regelmatig aan een nieuwe plek op mijn bureau wennen. Hij lijkt het niet zo vervelend te vinden *knipoog*

Voor deze Halloweenambiance kwam hij in het midden te staan en omringde ik hem met mijn boekenstapels en -rijtjes, spinnen, potten vol ‘bloed’ en ‘insecteningewanden’ en mijn Ganzenveer met pen *love*.

Voordat dit het eindresultaat van mijn Halloween schrijfplek werd, heb ik een keer of wat (tien, misschien?) de hele indeling van mijn bureau veranderd.
Schuiven met spulletjes, ineens een fantastische ingeving krijgen over iets wat in de woonkamer staat (nu dus niet meer…) en vergeten waar ik iets heb gelaten (echt, ik heb die spin nog niet gevonden, brrr).

Ultieme Halloween schrijfplek boordevol Halloween schrijf inspiratie

Mijn Halloween schrijfplek 2022

Zo creëerde ik mijn Halloween schrijfplek! En blij dat ik er mee ben: genietend kijk ik de hele tijd om me heen…hm, werkt niet zo goed voor de productiviteit *hahaha*.

Zeker nu de dagen korter worden en het weer bij tijden wat donker en ‘gloomy’ is, kan ik helemaal opgaan in deze ambiance: een Spooky Ambience video aan op de achtergrond en mijmeren over Geestige Avonturen en Magische Mysteriën.

Gotta love the Ghosties and Ghoulies of Halloween!

Tip: zoek op YouTube naar video’s zoals ‘Spooky Ambience’ of ‘Music for writers’. Luister en VOEL welke playlists jouw fantastische avonturen tot leven doen komen en sla deze op in een eigen lijst.

Ik vind het iedere keer weer zo intens heerlijk om te VOELEN wat bepaalde muziek doet voor mijn schrijfinspiratie! 
Nu zit ik volop in de Dark & Spooky muziek, maar straks (ik kijk er al zo naar uit *klap klap*) ga ik weer op zoek naar de fijnste Kerstmuziek die me helemaal in de sfeer van mijn schrijfideeën brengt *I’m dreaming of…*

Mijn favoriete schrijfmuziek voor oktober

Halidon Music: Classical music for writing

Abbie Emmons: pov dystopian hero

Elemental Soundworks: Stormy night at Dracula’s castle

 

Heb jij muziek waarbij je heerlijk kunt wegdromen en helemaal kunt opgaan in je personages en hun avonturen? Please Share in de reacties *heel veel hartjes voor jou*!

Happy Halloween Writing
Strooi creatief schrijfplezier rond!
Tuinklusjes doen, gewoon in je zomerjurk!

Tips & inspiratie voor creatief schrijfplezier! 

Hai, ik ben Judith (op de foto zie je me ‘in het wild’ in mijn bosachtige voortuin)!
Schrijven is een passie en een lifestyle en hier deel ik met jou tips en inspiratie om op avontuur te gaan in jouw persoonlijke schrijfwereld.

Hier vind je blogs gevuld met Jubelende Journals, Schrijflustige Schrijfspullen en Betoverende Boeken. Onder andere 🙂

Knibbel, knabbel, knuisje…wat zoek je in mijn huisje?

Hoekje gedecoreerd met boeken, kaarsen en allerlei Halloween

Nog meer inspiratie!

De uitbreiding aan de boekenverzameling: boeken gekocht en gelezen tot en met oktober 2023

Het is er een beetje bij ingeschoten: bijhouden welke boeken ik waar en wanneer heb gekocht en...

Mini Preptober 2023

Preptober: de maand oktober gebruiken om alles klaar te zetten voor optimale schrijf-resultaten in...

Boeken gekocht en gelezen in juni en juli 2023 a.k.a. de gestage groei van een boekverzameling

Is het een verslaving of een hobby, een boekverzameling hebben? Een beetje van beide, vermoed ik...

Gekochte boeken bijhouden: creëer een origineel overzicht van je boeiende boekenverzameling

Beeld je eens in: een overzichtelijke lijst van al je boeken! Om te genieten van alles wat je ooit...

Vakantieleesvoer: ik ging op reis en nam mee…

Vakantieleesvoer is: de lastige keuze maken tussen alle mooie, spannende, super intrigerende en...

Brambly Hedge: het schattigste zomerverhaal met wonderschone illustraties

“At last the dusk came, golden and misty over the fields.”~Jill Barklem, Summer Story Een perfecte...

Aangeraden: fijne boeken gelezen in april en mei 2023

Zoveel mooie, leuke, grappige, spannende en enge boeken om uit te kiezen in mijn bibliotheek! Ik...

Boekreviews leren schrijven: de start van een spannend, nieuw avontuur in leesplezier!

Nu ik zoveel verschillende boeken vind, koop, lees en verzamel, is er één ding wat ik echt wil...

Turbulente TBR juni 2023: feel good romantiek, whodunnit en een beetje horror

De score: 18 boeken over twee maanden tijd…WhooHoo! En wat ben ik blij met deze aanvullingen op...

Schrijfmuziek voor elke mood en elk genre: fantastische YouTube afspeellijsten

Schrijfmuziek helpt om in een bepaalde stemming te komen, wat het schrijven van (een onderdeel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *